Coronavirus: Şefa Comisiei Europene ameninţă Ungaria cu sancţiuni dacă adoptă restricţii excesive

Coronavirus: Şefa Comisiei Europene ameninţă Ungaria cu sancţiuni dacă adoptă restricţii excesive

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ameninţat duminică Ungaria cu procedura de infringement în cazul în care restricţiile adoptate de guvernul de la Budapesta pentru combaterea coronavirusului sunt excesive şi a amintit că orice măsură trebuie să fie temporară, relatează EFE.

Măsurile care se adoptă trebuie să fie "proporţionale, limitate în timp şi controlate democratic", a insistat Von der Leyen, într-un interviu pentru ediţia duminicală a cotidianului german Bild.

"Sunt dispusă să acţionez, în cazul în care aceste restricţii depăşesc limitele permise", a spus preşedinta Comisiei Europene, care s-a referit la măsurile impuse la finalul lui martie de premierul ungar Viktor Orban, care îi oferă atribuţii extraordinare pentru o perioadă nelimitată cu scopul de a combate pandemia. Practic, puterile extraordinare aprobate de Parlamentul ungar, controlat de partidul lui Orban, îi permit acestuia să guverneze prin decrete pe termen nelimitat.

Comisia Europeană observă modul de aplicare a măsurilor "în toate statele" membre, însă urmăreşte cu deosebită atenţie cazul Ungariei "din cauza experienţelor critice" avute deja în trecut, a apreciat Von der Leyen. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...