Coronavirus: Şefa executivului din Hong Kong anunţă teste gratuite pentru toţi cetăţenii

Coronavirus: Şefa executivului din Hong Kong anunţă teste gratuite pentru toţi cetăţenii

Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a anunţat vineri un plan pentru testarea universală a cetăţenilor împotriva coronavirusului, în încercarea de a depista cazurile asimptomatice, relatează DPA.

Într-o conferinţă de presă, Lam i-a îndemnat pe locuitorii din Hong Kong să participe la această schemă gratuită de două săptămâni de testare comunitară împotriva coronaviruslui, care va începe la 1 septembrie.

Hong Kong este unul dintre oraşele cu cea mai densă populaţie din lume, având 7,5 milioane de locuitori. Circa 1,2 milioane dintre ei au fost deja testaţi.

Criticii la adresa acestui proiect al lui Lam şi-au exprimat îngrijorări în legătură cu ce se va întâmpla cu datele de la teste, în contextul temerilor tot mai mari privind supravegherea cetăţenilor din teritoriul controlat de China.

Şefa executivului din Hong Kong a spus că fiecare test va fi identificat numai printr-un cod de bare individual.

Participanţii, care se pot înregistra online pentru testare, vor fi notificaţi de autoritatea sanitară dacă rezultatele lor sunt pozitive.

Noua strategie a lui Lam de combatere a pandemiei include de asemenea crearea a două noi centre de tratament.

O unitate va fi ridicată temporar la centrul internaţional de conferinţe de la aeroportul din Hong Kong. Cealaltă, care va avea o capacitate de 800 de paturi, va fi construită de la zero de contractori locali şi ar urma să fie finalizată într-o lună.

Până vineri, în Hong Kong erau înregistrate 4.632 de infecţii şi 75 de decese legate de coronavirus.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am făcut ca Ceaușescu, am cumparat tot palierul”

2 „În toată istoria modernă a Europei nu a existat un urs care să atace și să-l mănânce pe om”

3 Impresiile unei românce care a locuit 5 ani în SUA, despre „visul american”: „După ce termini facultatea, devii imigrant și ești văzut mereu ca un imi…

4 VIDEO Sateliții arată cum China construiește o bază militară în munții Tadjikistanului, țară în care Rusia deține cea mai mare bază militară din străi…

5 Andrei Caramitru a găsit soluţia ieșirii din criză: „Tinerii să se angajeze de la 16 ani şi să muncim toţi până la 75 de ani”