Coronavirus: Senatorul republican american Rand Paul spune că s-a vindecat de COVID-19 şi face voluntariat într-un spital

Coronavirus: Senatorul republican american Rand Paul spune că s-a vindecat de COVID-19 şi face voluntariat într-un spital

Senatorul republican Rand Paul, care reprezintă statul american Kentucky, a postat marţi pe pagina sa de Twitter că s-a vindecat de coronavirus şi că se oferă voluntar la spitalul din oraşul Bowling Green, potrivit dpa.

"Apreciez toate urările de bine pe care le-am primit. Am fost testat din nou, iar rezultatul este negativ", a spus Paul.

"Am început să lucrez ca voluntar la un spital local pentru a-i ajuta pe cei din comunitatea mea care au nevoie de asistenţă medicală, inclusiv pacienţi cu coronavirus. Împreună vom învinge asta!", a adăugat el.

Paul, republican din Bowling Green şi oftalmolog, a anunţat la 22 martie că a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Biroul său a precizat atunci că el este asimptomatic şi a fost testat ca măsură de precauţie din cauza călătoriilor sale numeroase şi a calendarului de evenimente.

În vârstă de 57 de ani, Paul a spus că nu are cunoştinţă să fi avut contact direct cu cineva infectat.

El a participat la o strângere de fonduri pentru Speed Art Museum din Louisville la 7 martie, unde a fost prezentă şi o femeie care ulterior a fost testată pozitiv cu COVID-19.

Paul a spus că nu a intrat în contact cu respectiva persoană şi şi-a continuat activităţile obişnuite.

Unii dintre colegii săi din Senat l-au criticat pentru că nu s-a autoizolat imediat, în timp ce a aşteptat câteva zile pentru rezultatul testului, însă el a spus că era asimptomatic.

Paul a fost primul senator american testat pozitiv cu COVID-19. El a trecut anul trecut printr-o operaţie de extirpare a unei părţi dintr-un plămân după ce un vecin l-a atacat în 2017, rupându-i mai multe coaste şi provocându-i nişte leziuni la plămâni care au necesitat respectiva operaţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”