Coronavirus şi alegeri în Coreea de Sud: Un mare număr de alegători au votat anticipat pentru a evita aglomeraţia miercuri

Coronavirus şi alegeri în Coreea de Sud: Un mare număr de alegători au votat anticipat pentru a evita aglomeraţia miercuri

Comisia electorală din Coreea de Sud a raportat luni că deja 26,7% dintre cei aproximativ 44 milioane de alegători din ţară au votat anticipat, vineri şi sâmbătă, pentru alegerile legislative a căror zi oficială este 15 aprilie, informează dpa.

Potrivit media sud-coreene, este vorba de o participare record, care se explică prin faptul că, în contextul restricţiilor impuse de pandemia cu noul coronavirus, mulţi alegători au vrut să evite aglomerarea la urne miercuri.

În secţiile de vot, alegătorii trebuie să poarte protecţie pentru gură şi nas, precum şi mănuşi de unică folosinţă.

Multe ţări au amânat alegerile din cauza virusului, dar în Coreea de Sud scrutinul se desfăşoară aşa cum a fost planificat.

Alegătorii aflaţi în autoizolare şi fără simptome pot vota miercuri după încheierea scrutinului obişnuit, la ora locală 18.00, astfel încât să nu se suprapună cu ceilalţi alegători, a precizat Comisia electorală, potrivit Yonhap. În plus, dacă alegătorii obişnuiţi sunt sfătuiţi să stea la 1 metru distanţă unul de altul când îşi aşteaptă rândul la cabină, această distanţă este de 2 metri pentru cei aflaţi în carantină.

Circa 50.000 de persoane sunt în autoizolare în momentul de faţă în Coreea de Sud din cauza virusului.

Luni şi marţi, autorităţile le vor trimite sms-uri în legătură cu intenţia lor de a ieşi la vot, iar cei interesaţi trebuie să răspundă până în ora 6 seara, în ziua primirii mesajului.

Numărul de noi contaminări este în scădere clară din martie, în Coreea de Sud. Luni, autorităţile sanitare au anunţat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 25 de cazuri noi, numărul total de infectări confirmate ajungând la 10.537. În total, în ţară au fost înregistrate 217 decese din cauza COVID-19.

Potrivit sondajelor, Partidul Democrat al preşedintelui sud-coreean Moon Jae In se îndreaptă către o victorie la legislative, deşi cu o marjă restrânsă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu