Coronavirus: Sistemul de ''testare şi identificare a contacţilor'' din Irlanda, copleşit de creşterea numărului de cazuri

Coronavirus: Sistemul de ''testare şi identificare a contacţilor'' din Irlanda, copleşit de creşterea numărului de cazuri

Sistemul irlandez pentru depistarea celor care au intrat în contact cu o persoană diagnosticată cu COVID-19 a fost copleşit de o creştere recentă a numărului de cazuri, serviciile de sănătate fiind nevoite să-i sfătuiască pe cei infectaţi să-şi identifice singuri contacţii apropiaţi şi să le spună că trebuie să se testeze, au precizat autorităţile informează Reuters.

În prima parte a anului, guvernul a angajat sute de persoane pentru a-i contacta rapid pe cei care au fost testaţi pozitiv, a identifica persoanele cu care aceştia au intrat în contact direct în zilele anterioare şi a le spune să se autoizoleze şi să se testeze.

Dar ca urmare a creşterii numărului de infectări care aproape că a triplat media cazurilor pe cinci zile raportate în Irlanda de la începutul lui octombrie ajungând la aproape 1.200 pe zi, numărul oficialilor care să ia deciziile necesare a ajuns insuficient, a precizat Serviciul Naţional pentru Sănătate într-o comunicat trimis miercuri prin intermediul e-mail-ului.

''Am constatat o cerere fără precedent asupra centrelor pentru depistarea contacţilor odată cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri, iar pe parcursul unei săptămâni pur şi simplu nu reuşim să ajungem la toată lumea'', a declarat pentru postul de radio RTE Niamh O'Beirne, responsabilă la nivel naţional pentru testare şi depistare.

Cei mai mulţi dintre cei care au primit un rezultat pozitiv la COVID-19 vineri, sâmbătă şi duminică vor primi recomandarea de a-şi identifica singuri contacţii apropiaţi, de a lua legătura cu aceştia şi de a-i sfătui să se autoizoleze şi să solicite medicului programarea pentru un test gratuit, a mai spus aceasta.

Serviciul Naţional pentru Sănătate, care intenţionează să-şi mărească până la 800 echipa actuală de 400 de angajaţi care se ocupă de depistarea contacţilor, a precizat că funcţionarea sistemului a fost reluată pentru cei care au fost informaţi asupra infectărilor luni.

Ca urmare a creşterii numărului de cazuri, Irlanda a impus luni restricţii pentru prevenirea transmiterii COVID-19, unele dintre cele mai severe din Europa, închizând magazinele neesenţiale, restaurantele şi limitând călătoriile nenecesare.

Marţi, Irlanda înregistrase a 13-a cea mai ridicată rată de infectare dintre cele 31 de ţări monitorizate de Centrul European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor, cu 253 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Diva Bianca Drăgușanu, mesaje de tachinare pentru Alex Bodi, după ce a fost părăsit de Daria Radionova

3 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

4 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

5 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată