Coronavirus: Sistemul sanitar austriac s-ar putea confrunta cu o suprasolicitare, avertizează ministrul sănătăţii

Coronavirus: Sistemul sanitar austriac s-ar putea confrunta cu o suprasolicitare, avertizează ministrul sănătăţii

Dacă nu se produce o inversare a numărului în creştere de infecţii cu SARS-CoV-2 în Austria, există riscul ca în a doua jumătate a lunii noiembrie să se înregistreze o penurie de paturi la unităţile de terapie intensivă (ATI), a avertizat luni ministrul sănătăţii austriac Rudolf Anschober, citat de dpa.

Numărul de paturi utilizate în unităţile de terapie intensivă a crescut cu 78% în doar o săptămână, a spus ministrul, subliniind că pentru austrieci este extrem de important să respecte regulile impuse de guvern pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

Parlamentul austriac a aprobat duminică o carantină parţială pentru patru săptămâni începând de marţi.

Noile măsuri, anunţate de cancelarul Sebastian Kurz în weekend şi aprobate de Comisia de profil din parlament, sunt prevăzute până la data de 30 noiembrie.

Printre aceste măsuri figurează restricţii de circulaţie pe timp de noapte, între 20:00 şi 06:00, care trebuie aprobate de parlament la fiecare zece zile.

Astfel instituţiile culturale şi facilităţile de agrement se închid, iar toate evenimentele publice, cu excepţia înmormântărilor, sunt interzise. De asemenea, hotelurile şi restaurantele îşi închid porţile, în afara serviciilor de livrare la domiciliu.

Suporterilor li se va interzice prezenţa pe stadioane, iar sporturile de amatori nu pot avea loc decât în spaţii deschise. La fel, sporturile de contact nu sunt permise. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

3 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral