Coronavirus: Sistemul sanitar austriac s-ar putea confrunta cu o suprasolicitare, avertizează ministrul sănătăţii

Coronavirus: Sistemul sanitar austriac s-ar putea confrunta cu o suprasolicitare, avertizează ministrul sănătăţii

Dacă nu se produce o inversare a numărului în creştere de infecţii cu SARS-CoV-2 în Austria, există riscul ca în a doua jumătate a lunii noiembrie să se înregistreze o penurie de paturi la unităţile de terapie intensivă (ATI), a avertizat luni ministrul sănătăţii austriac Rudolf Anschober, citat de dpa.

Numărul de paturi utilizate în unităţile de terapie intensivă a crescut cu 78% în doar o săptămână, a spus ministrul, subliniind că pentru austrieci este extrem de important să respecte regulile impuse de guvern pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

Parlamentul austriac a aprobat duminică o carantină parţială pentru patru săptămâni începând de marţi.

Noile măsuri, anunţate de cancelarul Sebastian Kurz în weekend şi aprobate de Comisia de profil din parlament, sunt prevăzute până la data de 30 noiembrie.

Printre aceste măsuri figurează restricţii de circulaţie pe timp de noapte, între 20:00 şi 06:00, care trebuie aprobate de parlament la fiecare zece zile.

Astfel instituţiile culturale şi facilităţile de agrement se închid, iar toate evenimentele publice, cu excepţia înmormântărilor, sunt interzise. De asemenea, hotelurile şi restaurantele îşi închid porţile, în afara serviciilor de livrare la domiciliu.

Suporterilor li se va interzice prezenţa pe stadioane, iar sporturile de amatori nu pot avea loc decât în spaţii deschise. La fel, sporturile de contact nu sunt permise. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...