Coronavirus: Situaţia este extrem de gravă în Germania, atrage atenţia şeful Institutului Robert Koch

Coronavirus: Situaţia este extrem de gravă în Germania, atrage atenţia şeful Institutului Robert Koch

Situaţia din Germania este "extrem de gravă" în contextul relansării epidemiei de COVID-19, a avertizat joi autoritatea sanitară de referinţă, care cere respectarea măsurilor de protecţie pentru a opri răspândirea contaminărilor, relatează AFP.

"Situaţia a devenit global extrem de gravă", a declarat într-o conferinţă de presă Lothar Wieler, preşedintele Institutului de supraveghere sanitară Robert Koch (RKI).

Avertismentul survine în contextul în care Germania a înregistrat un nou record de noi infectări, cu 11.287 de cazuri suplimentare în 24 de ore, conform bilanţului publicat joi.

În total, cel puţin 380.762 de persoane au fost infectate de la începutul pandemiei cu noul coronavirus în Germania, iar 9.875 şi-au pierdut viaţa.

"Virusul se propagă în mod necontrolat" în unele regiuni, din septembrie, a adăugat Weiler, explicând că "tinerii sunt în prezent cei mai expuşi".

"Cu cât oamenii se vor infecta mai mult în cercurile private, cu atât mai mult vor transmite" virusul mai departe, a declarat el.

Preşedintele RKI a dat asigurări totuşi că este în continuare posibil să se ţină sub control răspândirea pandemiei "prin respectarea sistematică a măsurilor de protecţie", dar şi prin "aerisirea cu regularitate" a încăperilor închise. "Nu suntem lipsiţi de putere", a adăugat el.

În acelaşi timp, Wieler a mai spus că Germania are în continuare capacitatea de a prelua pacienţi bolnavi de COVID-19 din alte ţări, potrivit Reuters.

Germania, la fel ca restul ţărilor europene, se confruntă de mai multe săptămâni cu o înmulţire semnificativă a cazurilor de infectare cu COVID-19.

În faţa acestui nou val, autorităţile germane au înăsprit măsurile împotriva pandemiei, adoptând în special interdicţii de adunare.

Joi, guvernul german a declarat Polonia şi Elveţia drept ţări de mare risc, ceea ce înseamnă că persoanele care ajung în Germania din cele două state vor trebui să intre în carantină dacă nu pot oferi un test recent cu rezultat negativ, potrivit DPA.

Aproape întreaga Austrie a fost adăugată la lista zonelor de mare risc, precum şi mari părţi din Italia, inclusiv regiunile din care fac parte oraşele Roma, Milano şi Veneţia.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...