Coronavirus: Slovacia relaxează restricţiile şi redeschide magazinele şi serviciile

Coronavirus: Slovacia relaxează restricţiile şi redeschide magazinele şi serviciile

Locuitorii Slovaciei s-au aşezat luni la cozi la intrarea în mall-uri, au revenit în saloanele de coafură şi frizerii, dar şi în biblioteci pentru prima dată după luni de restricţii, odată cu începerea relaxării acestora, care mai prevede funcţionarea magazinelor şi a serviciilor la capacitate limitată, transmite Reuters.

Slovacia, ţară cu 5,5 milioane de locuitori ce iese din cel mai grav val epidemic, a redeschis luni şi bisericile, bibliotecile, piscinele, grădinile zoologice şi unele magazine, în timp ce încearcă să accelereze ritmul campaniei de vaccinare.

De asemenea, hotelurile şi-au deschis uşile pentru un număr limitat de oaspeţi, dar restaurantele nu pot funcţiona în spaţiile interioare.

Tot de luni sunt permise şi deplasările în afara districtelor de reşedinţă.

Numărul de infectări depistate prin teste PCR a ajuns la sub 1.000 pe zi, calculat ca medie pe o săptămână, iar cel de spitalizări a coborât la 1.978, faţă de vârful de peste 3.800 înregistrat la începutul lunii martie.

Teste negative la coronavirus vor fi necesare pentru intrarea în magazine, biserici şi alte clădiri, iar guvernul le-a cerut locuitorilor să rămână prudenţi.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria