Coronavirus: Slovenia închide restaurantele şi magazinele neesenţiale din cauza transmiterii accelerate a virusului

Coronavirus: Slovenia închide restaurantele şi magazinele neesenţiale din cauza transmiterii accelerate a virusului

Slovenia va reveni începând de sâmbătă la un lockdown parţial, pe durata unei săptămâni, pentru a combate transmiterea rapidă a noului coronavirus, informează DPA.

Guvernul prim-ministrului conservator Janez Jansa a luat această decizie după ce o serie de măsuri mai puţin restrictive, impuse timp de o săptămână, nu au reuşit să încetinească numărul în creştere rapidă al noilor infectări.

Restricţiile vor fi similare cu cele impuse în prima parte a anului, în debutul pandemiei - mallurile, restaurantele, hotelurile, cele mai multe dintre magazine şi căminele studenţeşti vor fi închise, iar transportul public va fi redus cu două treimi.

Slovenia, o ţară cu mai puţin de două milioane de locuitori, se confruntă cu cel de-al doilea val al epidemiei de coronavirus, mult mai sever decât valul din luna martie.

Joi, la nivel naţional, au fost raportate 1.663 de noi cazuri după efectuarea a 6.215 teste, reprezentând o rată de infectare de 25%. Guvernul sloven a anunţat că nouă persoane au decedat din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore, bilanţul total al deceselor ajungând la 211.

În ultima săptămână, Slovenia a interzis orice formă de călătorie între cele 12 regiuni ale ţării, a limitat adunările publice la un număr de maximum şase persoane, inclusiv în cazul căsătoriilor şi al ceremoniilor şi slujbelor religioase. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro