Coronavirus: Spectacolul de artificii de Anul Nou de la Paris, anulat pe fondul creşterii infectărilor

Coronavirus: Spectacolul de artificii de Anul Nou de la Paris, anulat pe fondul creşterii infectărilor

Primăria Parisului a anulat spectacolul de artificii de Anul Nou şi festivităţile programate cu această ocazie pe Champs Elysees, în acord cu noile reguli ale autorităţilor franceze pentru a preveni răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, informează Reuters, citând BFM TV.

Premierul francez Jean Castex a declarat vineri că petrecerile publice de mari dimensiuni şi focurile de artificii vor fi interzise în noaptea de Anul Nou şi a recomandat locuitorilor - chiar dacă sunt vaccinaţi - să îşi facă un test pentru depistarea COVID-19 înainte de a se aduna la petrecerile de sfârşit de an.

Responsabilii francezi din domeniul sănătăţii au urmărit cu nervozitate creşterea numărului de cazuri de coronavirus în ultimele săptămâni. Cea mai recentă rată medie a incidenţei - pe o perioadă de şapte zile - este de 515 la 100.000 de locuitori, însă în unele zone ale ţării a fost înregistrat un număr considerabil mai mare de infectări, potrivit DPA.AGERPRES/ (AS - editor: Ana Alecu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...