Coronavirus: SUA vor cumpăra 1,7 milioane de cutii conţinând un medicament anti-COVID-19 produs de Merck

Coronavirus: SUA vor cumpăra 1,7 milioane de cutii conţinând un medicament anti-COVID-19 produs de Merck

Grupul farmaceutic Merck a anunţat miercuri că guvernul american a acceptat să cumpere aproximativ 1,7 milioane de cutii conţinând un medicament experimental dezvoltat de această companie împotriva maladiei COVID-19, denumit Molnupiravir, contra sumei de 1,2 miliarde de dolari, dacă noul tratament va fi autorizat pe piaţa din Statele Unite, informează Reuters.

Noul medicament este testat în prezent într-un studiu clinic de fază 3 pentru a analiza potenţialul său de a reduce riscul de spitalizare şi de deces pentru persoanele infectate cu noul coronavirus.

Grupul Merck a precizat că intenţionează să solicite autorizarea în regim de urgenţă a medicamentului Molnupiravir cel mai devreme în a doua jumătate a anului 2021, dacă studiul clinic va furniza rezultate favorabile.

Noul medicament este administrat pe cale orală, în capsule, la fiecare 12 ore timp de cinci zile, iar o cutie de Molnupiravir conţine 10 capsule.

Grupul Merck se aşteaptă să producă cel puţin 10 milioane de cutii de Molnupiravir până la sfârşitul acestui an şi a dezvăluit că poartă discuţii şi cu alte state care s-au declarat interesate de posibilitatea semnării unor acorduri ce prevăd achiziţionarea în avans a acestui medicament.

Grupul farmaceutic a decis să se concentreze asupra acestui medicament anti-COVID-19 după ce două dintre vaccinurile sale candidate nu au generat răspunsul imunitar dorit, determinând abandonarea acelui proiect în ianuarie 2021. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…