Coronavirus: Suedezii vor primi SMS-uri cu cele mai recente măsuri de controlare a epidemiei

Coronavirus: Suedezii vor primi SMS-uri cu cele mai recente măsuri de controlare a epidemiei

Toţi cei 10,3 milioane de locuitori din Suedia vor primi un SMS care va conţine cele mai recente dispoziţii guvernamentale adoptate pentru a limita propagarea noului coronavirus, informează DPA.

Guvernul suedez, care ordonat vineri autorităţilor sanitare şi de protecţie civilă să trimită aceste SMS-uri, speră că iniţiativa îi va determina pe locuitorii din această ţară să respecte restricţiile impuse înainte de sărbătorile de Crăciun.

Suedia a ales o strategie diferită pentru a controla pandemia de coronavirus în comparaţie cu alte state europene. Guvernul de la Stockholm a impus, prin comparaţie, măsuri mai relaxate şi îndeamnă constant populaţia să se comporte într-o manieră responsabilă.

După ce a înregistrat în prima parte a acestui an cel mai mare număr de cazuri de coronavirus dintre toate ţările scandinave, Suedia se confruntă în această perioadă cu un nou val sever - al doilea - de infectări.

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut cu rapiditate de la sfârşitul lunii octombrie, iar secţiile de terapie intensivă din Stockholm se apropie de limita capacităţii lor de primire. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”