Coronavirus: Suedia prelungeşte până la 15 iunie interdicţia de intrare pentru cetăţenii din afara UE

Coronavirus: Suedia prelungeşte până la 15 iunie interdicţia de intrare pentru cetăţenii din afara UE

Suedia va prelungi cu 30 de zile, până la 15 iunie, interdicţia de intrare pe teritoriul ţării pentru cetăţenii statelor din afara Uniunii Europene, în cadrul măsurilor de combatere a epidemiei de COVID-19, a anunţat joi premierul Stefan Lofven, după o şedinţă a executivului, transmite DPA.

Potrivit guvernului, decizia este conformă unei recomandări a Comisiei Europene.

În schimb, cetăţenii statelor Uniunii Europene şi cei din ţările non-UE, dar membre ale spaţiului Schengen (Elveţia, Islanda, Liechtenstein, Norvegia), vor avea permisiunea de intrare pe teritoriul Suediei.

Aceeaşi prevedere li se aplică şi cetăţenilor sau rezidenţilor din Suedia.

Sunt exceptaţi, de asemenea, de la interdicţie diplomaţii, personalul medical, persoanele care livrează produse critice, cum sunt medicamentele, precum şi muncitorii sezonieri în agricultură.

Guvernul suedez a anunţat miercuri că prelungeşte până la 15 iulie recomandarea adresată cetăţenilor de a evita călătoriile neesenţiale în afara ţării.

Joi, Agenţia de Sănătate Publică a raportat un bilanţ total de circa 28.500 de infectări cu noul coronavirus şi 3.529 de decese.

Într-o conferinţă de presă separată, ministrul finanţelor, Magdalena Andersson, a afirmat că, potrivit celor mai recente estimări, PIB-ul Suediei a scăzut cu 0,3% în primul trimestru al anului faţă de ultimele trei luni din 2019.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat