Coronavirus: Telemunca devine obligatorie la Moscova pentru cel puţin 30% dintre angajaţi

Coronavirus: Telemunca devine obligatorie la Moscova pentru cel puţin 30% dintre angajaţi

Moscova - epicentrul recrudescenţei pandemiei de coronavirus determinată de varianta Delta, mult mai contagioasă - a anunţat vineri revenirea la telemuncă pentru cel puţin 30% dintre angajaţi, cu excepţia celor vaccinaţi cel puţin cu o doză de ser împotriva COVID-19, relatează AFP şi Eho Moskvî.

Un ordin publicat pe site-ul primăriei Moscovei precizează că această măsură intră în vigoare de luni, 28 iunie, vizându-i şi pe angajaţii de peste 65 de ani sau pe cei cu risc mare de îmbolnăvire.

Această măsură, în vigoare în timpul primului şi celui de-al doilea val al epidemiei la Moscova, a fost ridicată la sfârşitul lunii ianuarie, dar o nouă explozie de cazuri este înregistrată în ultimele două săptămâni, în urma răspândirii variantei Delta a coronavirusului şi a ritmului lent de vaccinare.

Capitala rusă a înregistrat vineri 98 de decese din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore, un număr record de la începutul pandemiei. În total, 20.293 de noi cazuri de infecţii au fost raportate pe ansamblul ţării, dintre care 7.916 la Moscova.

Primăria Moscovei a decretat săptămâna trecută vaccinarea obligatorie pentru persoanele din sfera serviciilor, reintroducând o serie de restricţii şi instituind un certificat de sănătate. Dar autorităţile municipale nu iau în calcul instituirea unei măsuri de izolare generală, de genul celei din primăvara anului trecut.

Mai multe regiuni au urmat exemplul Moscovei şi au reintrodus o serie de restricţii împotriva coronavirusului. Medicul sanitar şef al Rusiei, Anna Popova, a anunţat vineri că, începând de luni, vaccinarea pentru anumite categorii de persoane devine obligatorie în 18 regiuni din cadrul Federaţiei Ruse.

Campania de imunizare trenează în Rusia din decembrie pe fondul neîncrederii ruşilor în vaccinuri, în pofida apelurilor repetate ale preşedintelui Vladimir Putin.

Autorităţile ruse au permis angajatorilor să-i concedieze pe acei salariaţi care refuză să se vaccineze.

Conform ultimelor cifre, aproape 15% din populaţia Rusiei a primit cel puţin o doză de vaccin, potrivit site-ului web Gogov, care compilează date din regiuni şi din mass-media, în lipsa unor statistici oficiale naţionale.

Rusia este, cu 132.064 de decese raportate de guvern, ţara europeană cea mai afectată de coronavirus.

Agenţia pentru statistică Rosstat, care operează cu o definiţie mult mai largă pentru decesele asociate COVID-19, a raportat circa 270.000 de decese în perioada de la începutul pandemiei şi sfârşitul lunii aprilie a.c..AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!