Coronavirus: Terapia cu anticorpi dezvoltată de Eli Lilly, autorizată în regim de urgenţă în Statele Unite

Coronavirus: Terapia cu anticorpi dezvoltată de Eli Lilly, autorizată în regim de urgenţă în Statele Unite

O terapie dezvoltată de compania Eli Lilly împotriva maladiei COVID-19, bazată pe o combinaţie de anticorpi, a primit o autorizaţie de utilizare în regim de urgenţă din partea Administraţiei pentru alimente şi medicamente (Food and Drug Administration - FDA) din Statele Unite, au anunţat marţi seară reprezentanţii acestui grup farmaceutic, informează Reuters.

Terapia creată de Eli Lilly, constând într-o combinaţie de doi anticorpi - Bamlanivimab şi Etesevimab -, a contribuit la reducerea cu până la 70% a riscului de spitalizare şi de deces în rândul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, potrivit datelor furnizate în luna ianuarie de faza 3 a unui studiu clinic.

Compania americană a anunţat că această terapie va deveni disponibilă imediat pe teritoriul american.

"Există 100.000 de doze disponibile imediat şi alte 150.000 de doze care vor deveni disponibile pe parcursul primului trimestru din acest an", a precizat compania americană.

Producătorul farmaceutic a anunţat că intenţionează să producă în colaborare cu Amgen până la 1 milion de doze de Etesevimab pentru a fi administrate alături de Bamlanivimab până la jumătatea anului 2021.

Conform companiei americane, "terapia a fost autorizată pentru tratarea formelor uşoare şi moderate de COVID-19 la pacienţi cu vârste de peste 12 ani care prezintă un risc crescut de a dezvolta forme severe de COVID-19 şi/sau de a fi spitalizaţi".

Într-un comunicat separat, FDA a anunţat că anticorpii Bamlanivimab şi Etesevimab nu sunt autorizaţi pentru pacienţii deja spitalizaţi din cauza maladiei COVID-19 sau care necesită terapie cu oxigen din cauza maladiei COVID-19.

La sfârşitul lunii trecute, Eli Lilly and Company a raportat un profit pentru al patrulea trimestru al anului 2020 care a depăşit estimările specialiştilor de pe Wall Street. Compania a înregistrat vânzări trimestriale de 871,2 milioane de dolari pentru terapia bazată pe Bamlanivimab, după ce guvernul american a decis să facă stocuri cu acest anticorp în vederea utilizării sale în regim de urgenţă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…

5 Cam are dreptate omul ăsta în ce spune...