Coronavirus: Trei sferturi din populaţia Franţei, complet vaccinată anti-COVID-19

Coronavirus: Trei sferturi din populaţia Franţei, complet vaccinată anti-COVID-19

Franţa şi-a vaccinat cu schema completă trei sferturi din populaţie împotriva coronavirusului, potrivit cifrelor oficiale publicate miercuri, relatează dpa.

Însă, în pofida numărului mare de persoane care au fost vaccinate cu două doze, rămân în continuare îngrijorări cu privire la grupurile de persoane în vârstă şi vulnerabile care sunt mai mult mai predispuse să se îmbolnăvească.

"Este important ca un număr cât mai mare de persoane cu vârsta peste 65 de ani să se vaccineze cu a treia doză", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, menţionând că numărul infectărilor este în creştere.

Obligativitatea purtării măştii va fi reintrodusă în şcolile primare în 39 de departamente după vacanţa de toamnă, săptămâna viitoare.

Rata de incidenţă pe şapte zile - numărul de noi infectări într-o săptămână la 100.000 de locuitori - a ajuns acum din nou la 60 în Franţa.

Numărul de pacienţi cu coronavirus care necesită spitalizare pentru tratament a înregistrat o creştere uşoară, potrivit autorităţilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

4 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...