Coronavirus: Trump anunţă instalarea unor spitale de campanie în majoritatea statelor afectate

Coronavirus: Trump anunţă instalarea unor spitale de campanie în majoritatea statelor afectate

Preşedintele SUA Donald Trump a anunţat că a ordonat instalarea de urgenţă a unor spitale de campanie, cu o capacitate totală de 4.000 de paturi, în statele americane cele mai afectate de pandemia de coronavirus: California, New York şi Washington, relatează AFP.

În cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă, preşedintele american a precizat că a ''ordonat'' Agenţiei americane de gestionare a situaţiilor de urgenţă (FEMA) să instaleze aceste centre federale de medicină de urgenţă, cu 1.000 de paturi în statul New York, cel mai afectat, 2.000 de paturi în California şi 1.000 de paturi în statul Washington.

Peste 400 de persoane au murit din cauza Covid-19 în Statele Unite, dintre care peste 100 în ultimele 24 de ore, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

De asemenea, autorităţile americane au avertizat duminică că vor lua măsuri împotriva persoanelor care depozitează materiale medicale, crescând riscul de penurie, în scopuri speculative. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro