Coronavirus: Trump anunţă suspendarea tuturor croazierelor spre străinătate pentru 30 de zile

Coronavirus: Trump anunţă suspendarea tuturor croazierelor spre străinătate pentru 30 de zile

Preşedintele Donald Trump a anunţat suspendarea cu începere de miezul nopţii de vineri spre sâmbătă (04.00 GMT) a croazierelor cu plecare din Statele Unite pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului, notează AFP.

"La cerreea mea, cu începere de la miezul nopţii, Carnival, Royal Caribbean, Norwegian şi MSC au acceptat toate să îşi suspende croazierele în străinătate pentru 30 de zile", a scris pe Twitter liderul administraţiei de la Washington, subliniind că sectorul croazierelor reprezintă "o industrie mare şi importantă".

Acest anunţ a fost făcut în timp ce lumea întreagă încearcă să oprească pandemia coronavirsului.

De la declanşarea epidemiei, mai multe nave de croazieră au fost blocate pe glob pentru cazuri suspecte sau dovedite de infectare cu noul coronavirus. Altele au fost respinse de teama contaminării.

De la 5 februarie, pachebotul Diamond Princess a fost pus în carantină în largul portului Yokohama din Japonia cu 3.711 persoane la bord: peste 700 de cazuri de infecţie s-au dezvoltat pe vas.

Firma americană Princess Cruises (grupul Carnival Corporation) a anunţat încă de joi că îşi suspendă croazierele în întreaga lume pentru 60 de zile.

Decizia se referă la toate călătoriile prevăzute de la 12 martie până la 10 mai pe toate cele 18 pacheboturi, a precizat compania într-un comunicat.

Între pacheboturi imobilizate, escale interzise şi infecţii la bord, sectorul croazierelor se scufundă zilnic şi mai mult în criză.

Înainte de debutul epidemiei, acest sector în creştere continuă, anunţase că vizează 32 de milioane de pasageri în 2020 la nivel mondial.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”