Coronavirus: Trump ar putea fi externat luni (medici)

Coronavirus: Trump ar putea fi externat luni (medici)

Starea de sănătate a preşedintelui SUA Donald Trump, contaminat cu COVID -19, continuă să se ''amelioreze'' şi ar putea fi externat luni, au declarat duminică medicii săi, relatează AFP.

Nivelul de oxigen al preşedintelui american a scăzut în două rânduri de la apariţia simptomelor, dar acum este mai bine şi nu mai are febră, a declarat medicul Casei Albe Sean Conley de la spitalul militar Walter Reed.

"La fel ca în cazul oricărei boli, există urcuşuri şi coborâşuri", a spus el.

Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, continuă tratamentul cu medicamentul antiviral remdesivir, care împiedică replicarea virusului, şi de asemenea i se administrează dexametazonă, un medicament din familia corticoizilor utilizat pentru tratarea cazurilor severe, a precizat dr. Sean Dooley .

''Astăzi, se simte bine, este în picioare şi activ'', a adăugat un alt medic, Brian Garibaldi, în cadrul unei conferinţe de presă. ''Obiectivul nostru pentru această zi este să-l facem să mănânce, să se hidrateze şi să fie pe picioare, astfel încât să fie mobil şi să se simtă bine'', a spus el.

"Speranţa noastră este să-l scoatem din spital mâine şi să continuăm tratamentul de la Casa Albă", a adăugat dr. Garibaldi.

Donald Trump, care candidează pentru un al doilea mandat pe 3 noiembrie, a anunţat în noaptea de joi spre vineri că a fost testat pozitiv pentru COVID -19 şi şi-a întrerupt campania. Mai mulţi membri ai anturajului său sunt de asemenea infectaţi, inclusiv soţia sa Melania. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut