Coronavirus: Trump ar putea fi externat luni (medici)

Coronavirus: Trump ar putea fi externat luni (medici)

Starea de sănătate a preşedintelui SUA Donald Trump, contaminat cu COVID -19, continuă să se ''amelioreze'' şi ar putea fi externat luni, au declarat duminică medicii săi, relatează AFP.

Nivelul de oxigen al preşedintelui american a scăzut în două rânduri de la apariţia simptomelor, dar acum este mai bine şi nu mai are febră, a declarat medicul Casei Albe Sean Conley de la spitalul militar Walter Reed.

"La fel ca în cazul oricărei boli, există urcuşuri şi coborâşuri", a spus el.

Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, continuă tratamentul cu medicamentul antiviral remdesivir, care împiedică replicarea virusului, şi de asemenea i se administrează dexametazonă, un medicament din familia corticoizilor utilizat pentru tratarea cazurilor severe, a precizat dr. Sean Dooley .

''Astăzi, se simte bine, este în picioare şi activ'', a adăugat un alt medic, Brian Garibaldi, în cadrul unei conferinţe de presă. ''Obiectivul nostru pentru această zi este să-l facem să mănânce, să se hidrateze şi să fie pe picioare, astfel încât să fie mobil şi să se simtă bine'', a spus el.

"Speranţa noastră este să-l scoatem din spital mâine şi să continuăm tratamentul de la Casa Albă", a adăugat dr. Garibaldi.

Donald Trump, care candidează pentru un al doilea mandat pe 3 noiembrie, a anunţat în noaptea de joi spre vineri că a fost testat pozitiv pentru COVID -19 şi şi-a întrerupt campania. Mai mulţi membri ai anturajului său sunt de asemenea infectaţi, inclusiv soţia sa Melania. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

5 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia