Coronavirus: Trump doreşte să adopte măsuri pentru relaxarea economiei

Coronavirus: Trump doreşte să adopte măsuri pentru relaxarea economiei

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat luni că doreşte să ia măsuri "de mare amploare" pentru a relaxa economia americană în faţa repercusiunilor epidemiei noului coronavirus, care vor fi prezentate în detaliu marţi, notează AFP.

Liderul administraţiei de la Washington s-a referit în special la "o posibilă reducere a impozitelor salariale" care trebuie discutată cu responsabilii Congresului.

"De asemenea, vom vorbi despre un ajutor pentru persoanele care sunt plătite cu ora", a spus el într-o conferinţă de presă la Casa Albă a echipei care coordonează răspunsul american la epidemie.

Donald Trump a anunţat o nouă conferinţă de presă marţi pentru a oferi detalii despre aceste măsuri.

"Voi fi aici mâine (marţi) după-amiază pentru a vă informa despre măsurile economice pe care le luăm, care vor fi majore" şi "de mare amploare", a declarat preşedintele american.

"Lumea a fost luată pe nepregătite" de coronavirus, a mai spus Donald Trump.

Epidemia de COVID-19 a destabilizat pieţele financiare, Wall Street înregistrând luni cea mai gravă cădere într-o şedinţă de peste 11 ani.

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, prezent şi el la conferinţa de presă, a dorit să liniştească situaţia. "Statele Unite au cea mai robustă economie din lume", a afirmat el. Demnitarul american a lăudat măsurile economice şi comerciale adoptate până în prezent de preşedintele SUA care, în opinia lui, au plasat "economia americană într-o poziţie foarte bună".

Donald Trump i-a invitat pe patronii celor mai mari bănci americane la o reuniune miercuri la Casa Albă, potrivit unor surse bancare.

La rândul său, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a recunoscut luni seară într-o scrisoare adresată membrilor camerei inferioare a Congresului SUA că este "evident că noi măsuri parlamentare devin urgent necesare".

Ţinând cont însă de "informaţiile potrivit cărora administraţia Trump are în vedere noi măsuri de reducere a impozitelor pentru marile companii afectate de coronavirus", Nancy Pelosi şi-a reiterat apelul de a se acorda "prioritate sănătăţii şi securităţii muncitorilor americani în faţa intereselor companiilor".

În conflict politic, democraţii şi republicanii se văd nevoiţi să negocieze, mai scrie AFP.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”