Coronavirus: Trump îndeamnă la "protejarea" americanilor de origine asiatică

Coronavirus: Trump îndeamnă la "protejarea" americanilor de origine asiatică

Preşedintele SUA, Donald Trump, a lansat luni un apel la "protejarea" americanilor de origine asiatică, dând asigurări că răspândirea noului coronavirus "nu este din vina lor", după ce a fost acuzat că alimentează suspiciunile vorbind despre "virusul chinez", relatează AFP.

"Este foarte important să protejăm în totalitate comunitatea noastră americană de origine asiatică în Statele Unite şi în întreaga lume", a scris pe Twitter liderul administraţiei de la Casa Albă.

"Sunt oameni extraordinari, iar răspândirea virusului nu este nicidecum din vina lor. Ei lucrează alături de noi pentru a scăpa de asta", a adăugat el.

Miliardarul republican foloseşte zilnic expresia "virus chinez" pentru a se referi la coronavirusul detectat pentru prima dată în decembrie la Wuhan, în China.

În pofida protestelor Beijingului, care refuză să fie stigmatizat astfel, Donald Trump şi-a asumat această formulare, considerând că este factuală, şi a acuzat autorităţile chineze că au întârziat difuzarea informaţiilor legate de pandemie.

Potrivit mai multor asociaţii reprezentând comunitatea americanilor de origine asiatică, această retorică a început deja să alimenteze un anumit rasism împotriva sa.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

3 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

4 Ucrainencele au strâns 700.000 de dolari pentru armată vânzând fotografii erotice

5 Unul dintre marii aliaţi ai SUA a reziliat un contract de achiziţie pentru elicoptere militare ruseşti în valoare de 228 de milioane de euro