Coronavirus: Trump îşi anulează prezenţa la un meci New York Yankees

Coronavirus: Trump îşi anulează prezenţa la un meci New York Yankees

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, duminică, că nu va participa la aruncarea primei mingi la deschiderea unui meci de baseball al echipei New York Yankees programat pentru luna viitoare, relatează luni France Presse.

"Datorită concentrării mele puternice asupra virusului chinez, incluzând întâlniri programate cu privire la vaccinuri, economia noastră şi multe altele, nu voi putea fi la New York să arunc (prima minge) la meciul Yankees din 15 august", a scris preşedintele pe Twitter, folosind un termen despre coronavirus care a fost descris ca rasist şi denunţat ca alimentând teoriile conspiraţiei.

"O vom face mai târziu în timpul sezonului!", a adăugat el.

Donald Trump a declarat joi că preşedintele Yankees, Randy Levine, i-a cerut să lanseze prima minge din jocul de acasă împotriva Boston Red Sox.

Anunţul a intervenit cu o oră înainte de reluarea Major League Baseball - amânată din cauza pandemiei de COVID-19 -, cu faimosul imunolog Anthony Fauci care a efectuat prima lansare pentru Washington Nationals.

Anthony Fauci a devenit foarte popular în timpul pandemiei datorită expertizei sale în domeniu şi recomandărilor la prudenţă adresate americanilor.

Donald Trump şi anturajul său nu apreciază intervenţiile şi popularitatea doctorului Fauci, notează AFP.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a criticat iniţiativa de a-l invita pe Donald Trump să efectueze prima lansare la meciul Yankees. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Așa o fi?

3 Sebastian Lăzăroiu: Greva de la STB miroase urât / Ce s-ar ascunde în spatele acțiunii clocite de apropiatul Gab…

4 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

5 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia