Coronavirus: Trump spune că salvarea de vieţi e mai importantă decât indicii bursieri

Coronavirus: Trump spune că salvarea de vieţi e mai importantă decât indicii bursieri

Preşedintele american Donald Trump a spus că salvarea de vieţi în timpul pandemiei de coronavirus este mai importantă decât cotaţiile indiciilor bursieri, în contextul în care mulţi dintre aceştia s-au prăbuşit la bursa din New York, relatează DPA.

"Nu vreau ca oamenii să moară. Aşa sunt eu", a spus Trump la Casa Albă, anunţând că interdicţia asupra majorităţii călătoriilor din Europa a fost o "decizie grea".

Liderul de la Casa Albă, care a vorbit adesea despre câştigurile la bursă după preluarea funcţiei, a spus că acele cifre "nu sunt mai importante decât viaţa şi moartea".

"Îşi vor reveni toate", a prezis el despre pieţe, angajându-se să continue cu programul său de stimulare a economiei.

Întrebat de ce administraţia sa nu a anunţat naţiunile europene despre intenţia sa de a institui interdicţia de a călători în SUA pentru oamenii din spaţiul Schengen, Trump a spus că nu a putut face acest lucru întrucât decizia trebuia să fie luată repede.

"A trebuit să ne mişcăm repede", a spus Trump la Casa Albă, precizând că Regatul Unit a fost exclus de pe listă întrucât, în opinia sa, guvernul de acolo face o treabă bună pentru combaterea răspândirii coronavirusului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

4 Așa o fi?

5 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!