Coronavirus: Trump vrea aprobarea folosirii împotriva COVID-19 a unui medicament anti-malarie

Coronavirus: Trump vrea aprobarea folosirii împotriva COVID-19 a unui medicament anti-malarie

Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut aprobarea folosirii unui medicament anti-malarie, clorochină, în lupta împotriva noului tip de coronavirus, relatează DPA.

"Hidroxiclorochină şi azitromicină (un antibiotic - n.r.), luate împreună, au o şansă reală de a deveni una dintre cele mai mari revoluţii din istoria medicinei", a scris Trump pe Twitter, cerând ca acestea "să fie date în folosinţă imediat".

"Ce avem de pierdut?", a declarat el ulterior la o conferinţă de presă la Casa Albă.

Totuşi, criticii atrag atenţia că folosirea unui medicament pentru un scop nou nu e lipsită niciodată de riscuri. Printre lucrurile care trebuie testate sunt dozajul şi potenţialele efecte secundare.

Anthony Fauci, unul dintre oficialii americani de vârf care se ocupă de combaterea pandemiei, a spus că nu există decât puţine informaţii privind eficienţa medicamentului, nu şi studii clinice serioase.

Potrivit lui Fauci, acum este o chestiune de utilizare a medicamentului într-un mod controlat şi limitat pentru a obţine date privind eficienţa sa.

În Germania, Institutul pentru Medicină Tropicală din sudul ţării intenţionează de asemenea să facă teste pe oameni.

Clorochina pare să funcţioneze împotriva noului coronavirus, numit oficial SARS-CoV-2, cel puţin în eprubetă, a declarat la începutul acestei săptămâni Peter Kremsner, directorul institutului.

Potrivit lui Kremsner, un număr mare de pacienţi cu COVID-19, boala cauzată de virus, au fost trataţi cu clorochină în China şi Italia.

Totuşi, nu este clar dacă este un tratament de succes, pentru că pacienţii au primit clorochină în doze foarte mari şi în combinaţie cu multe alte medicamente.

"S-ar putea să nu funcţioneze sau chiar să producă mai mult rău", a spus Kremsner.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a transmis într-un comunicat că lucrează îndeaproape cu alte agenţii guvernamentale şi cu centre academice care cercetează folosirea acestui medicamente "pentru a stabili dacă poate fi utilizat pentru tratarea pacienţilor cu o formă uşoară sau moderată de COVID-19".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina