Coronavirus: Tulpina Delta este deja dominantă în SUA, relevă estimările Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor

Coronavirus: Tulpina Delta este deja dominantă în SUA, relevă estimările Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor

Varianta Delta este deja tulpina de coronavirus dominantă în SUA, conform estimărilor Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), relatează Reuters.

CDC estimează că tulpina Delta a devenit dominantă în SUA în cele două săptămâni de până la 3 iulie, 51,7% din cazuri având legătură cu această variantă identificată prima dată în India.

Proporţia de cazuri având legătură cu varianta Alpha, care a fost identificată prima dată în Marea Britanie şi care a fost dominantă până acum în SUA, a scăzut la 28,7%.

Tulpina Delta, care devine dominantă în multe ţări, se transmite mai rapid decât variantele anterioare de coronavirus şi poate cauza o îmbolnăvire mai gravă. Acum a fost descoperită în toate statele americane, potrivit unor oficiali din sănătate.

Marţi, preşedintele american Joe Biden i-a îndemnat pe americanii care nu s-au vaccinat încă împotriva COVID-19 să înceapă să o facă pentru a se proteja împotriva acestei noi variante extrem de contagioase.

Până acum, datele preliminare au arătat că vaccinurile Pfizer, AstraZeneca şi Moderna protejează în mare măsură împotriva tulpinii Delta, însă concentraţia de anticorpi care neutralizează virusul este mai redusă.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”