Coronavirus: Turcia a depăşit pragul de 5.000 de decese

Coronavirus: Turcia a depăşit pragul de 5.000 de decese

Turcia a depăşit pragul de 5.000 de decese având legătură cu epidemia COVID-19, după raportarea a încă 27 de victime marţi, transmite AFP.

În total, epidemia a făcut un număr de 5.001 de victime din cele 190.165 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, conform celui mai recent bilanţ anunţat de ministrul sănătăţii, Fahrettin Koca.

Pentru a permite repornirea economiei, autorităţile au ridicat majoritatea măsurilor luate pentru stoparea răspândirii virusului.

La mijlocul lui iunie, cifrele privind cazurile zilnice s-au dublat faţă de începutul lunii, ajungându-se la circa 1.500 de cazuri noi pe zi.

Ministrul sănătăţii şi-a avertizat concetăţenii să nu se relaxeze în lupta contra epidemiei.

În încercarea de a opri această creştere, autorităţile au declarat obligatorie din 17 iunie purtarea măştilor în spaţiile publice în mai multe oraşe, inclusiv la Istanbul şi la Ankara.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”