Coronavirus: Turcia începe o perioadă de testare a vaccinului primit din China

Coronavirus: Turcia începe o perioadă de testare a vaccinului primit din China

Turcia a primit miercuri primul transport de vaccinuri împotriva noului coronavirus provenind din China, vaccinuri care vor intra într-o fază de testare, timp de două săptămâni, înainte de a primi undă verde pentru a fi oferite populaţiei, a anunţat ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca, transmite Reuters.

Transportul, provenit de la compania chineză Sinovac, a sosit miercuri dimineaţă la Ankara. Vaccinările vor începe imediat după încheierea testării, a anunţat Koca pe Twitter.

"Sper că azi va fi ziua în care greutăţile se sfârşesc", a adăugat oficialul turc, fără a preciza însă câte doze de vaccin fac parte din acest transport.

Turcia a comandat 50 de milioane de doze din vaccinul chinezesc şi doreşte să achiziţioneze doze suplimentare de la compania farmaceutică germană BioNTech şi de la partenerul său american, Pfizer, a spus Koca săptămâna trecută.

Primii care vor fi vaccinaţi sunt angajaţii din sistemul sanitar, iar vaccinarea nu va fi obligatorie pentru publicul larg.

Un total de 310 medici şi asistente au murit din cauza COVID-19 în Turcia, de la începutul pandemiei, conform Asociaţiei Medicale Turce (TTB).

Medici şi partidele de opoziţie au acuzat guvernul turc de lipsă de transparenţă şi de ascunderea unor date cu privire la pandemie. Turcia, cu o populaţie de 83 de milioane de locuitori, a raportat până în prezent 2,17 milioane de infecţii şi 20.388 de decese asociate COVID-19.

Recent, Turcia a introdus un regim de lockdown pentru weekenduri, iar pentru a intra în ţară este obligatorie prezentarea unui test PCR negativ.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut