Coronavirus: Ucraina anunţă prelungirea izolării cu o lună, dar şi o relaxare a măsurilor restrictive

Coronavirus: Ucraina anunţă prelungirea izolării cu o lună, dar şi o relaxare a măsurilor restrictive

Guvernul ucrainean a prelungit vineri cu încă o lună, până la 22 iunie, izolarea instituită pentru a încetini propagarea epidemiei de COVID-19, dar şi relaxarea unor măsuri restrictive adaptate în funcţie de situaţia epidemiologică a fiecărei regiuni, potrivit agenţiei de presă EFE şi canalului de televiziune ucrainean 112.ua.

Astfel, autorităţile locale pot relaxa restricţiile în cazul înregistrării unei dinamici favorabile în domeniul sănătăţii, transmite 112.ua în pagina sa web, citând un decret publicat vineri de guvernul de la Kiev.

Aceasta înseamnă că, începând de astăzi, în regiunile unde situaţia epidemiologică este favorabilă se pot desfăşura activităţi sportive cu participarea a cel mult 50 de persoane, dar fără public. În cazul în care astfel de activităţi implică mai multe de 50 de persoane, acestea trebuie convenite cu Ministerul Sănătăţii.

Ceremoniile religioase sunt de asemenea autorizate, cu condiţia păstrării unei distanţări sociale de cel puţin 10 metri pătraţi de persoană.

Se redeschid hotelurile, dar nu şi restaurantele şi piscinele din interiorul lor.

Transportul public va reîncepe să funcţioneze de vineri în mod normal, iar metroul - de luni, în timp ce transportul de călători pe calea ferată este prevăzut să se reia abia de la 1 iunie.

De asemenea vor fi redeschise 66 puncte de trecere a frontierei cu ţări unde situaţia epidemiologică are o "tendinţă pronosticabilă". Ucraina prevede astfel reluarea tranzitului la frontierele cu Polonia, Slovacia, România, Ungaria şi Republica Moldova.

Grădiniţele şi creşele îşi vor redeschide porţile începând din 25 mai în toată ţara, cu excepţia capitalei Kiev, care va aştepta până la 1 iunie pentru a lua această măsură. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina