Coronavirus: Ucraina suspendă toate legăturile aeriene

Coronavirus: Ucraina suspendă toate legăturile aeriene

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat vineri suspendarea tuturor legăturilor aeriene cu începere de marţi pentru a lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, notează AFP.

"Peste trei zile, vom suspenda zborurile de pasageri" timp de cel puţin două săptămâni, a declarat şeful statului într-un discurs adresat naţiunii, dat publicităţii pe Facebook, lansând un apel ucrainenilor aflaţi în străinătate să revină în ţară înainte de această dată.

Volodimir Zelenski a îndemnat persoanele în vârstă să rămână acasă şi pe şefii de întreprindere să le permită angajaţilor telemunca.

De asemenea, le-a cerut ucrainenilor să facă "lucruri simple" pentru a reduce riscul contaminării, cum ar fi să se izoleze de la primele semne ale bolii, să se spele pe mâini şi să evite îmbrăţişările ori strângerile de mână.

"Virusul panicii este mai rău decât coronavirusul (...) Suntem puternici, totul va fi bine", a mai afirmat preşedintele ucrainean, fost actor novice în politică, în funcţie din luna mai.

Ţară cu circa 40 de milioane de locuitori, Ucraina, care a anunţat vineri primul său deces legat de coronavirus, din numai trei cazuri înregistrate, decretase mai devreme închiderea de luni a frontierelor pentru străini pe o perioadă de cel puţin două săptămâni.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga