Coronavirus: Un caz al noii variante descoperite în Africa de Sud a fost detectat în Israel

Coronavirus: Un caz al noii variante descoperite în Africa de Sud a fost detectat în Israel

Ministerul Sănătăţii israelian a anunţat vineri că a fost detectat un caz al noii variante de COVID-19 descoperite în Africa de Sud şi care prezintă un potenţial de propagare foarte rapid, potrivit oamenilor de ştiinţă, informează AFP.

"Varianta descoperită în state din sudul Africii a fost identificată în Israel. Este vorba de o persoană revenită din Malawi", a precizat ministerul, exprimând temeri cu privire la "alte două cazuri la persoane revenite din străinătate" şi plasate în carantină.

Aceste trei persoane erau vaccinate împotriva COVID-19, a precizat Ministerul Sănătăţii israelian în comunicatul său, fără a preciza însă numărul de doze sau tipul vaccinului.

În urma acestui anunţ, premierul israelian Naftali Bennett a convocat pentru orele locale 11:00 (09:00 GMT) o reuniune cu responsabili ai sănătăţii publice şi ai guvernului său, pentru o analiză a situaţiei sanitare din Israel.

În noaptea de joi spre vineri, guvernul israelian a anunţat că a plasat pe "lista roşie" sanitară Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia şi Eswatini, după anunţul descoperirii noii variante, detectate iniţial în Africa de Sud.

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, cu un număr ridicat de mutaţii care ar putea afecta eficacitatea vaccinurilor existente pe piaţă împotriva COVID-19, a fost detectată în Africa de Sud, au anunţat joi oameni de ştiinţă.

Varianta B.1.1.529 prezintă un număr ''extrem de ridicat'' de mutaţii, potrivit oamenilor de ştiinţă sud-africani, care au detectat anterior varianta Beta.

Beta este una dintre cele patru variante etichetate drept ''preocupante'' de OMS, întrucât există dovezi că ar fi mai contagioasă, iar vaccinurile au o eficienţă mai scăzută împotriva acesteia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia