Coronavirus: Un vaccin adaptat la varianta Omicron va fi administrat în Germania din septembrie

Coronavirus: Un vaccin adaptat la varianta Omicron va fi administrat în Germania din septembrie

Un vaccin adaptat la varianta Omicron de coronavirus va începe să fie administrat în Germania din septembrie, a anunţat duminică ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, relatează dpa.

"Vom avea un vaccin care protejează împotriva variantelor Omicron - ne aşteptam acest lucru în septembrie", a declarat ministrul german pentru ziarul Bild am Sonntag.

Faptul că noi variante de coronavirus apar în continuare a făcut "mult mai dificil să ne pregătim pentru mutaţii", a mai spus Lauterbach.

"Este foarte posibil să apară o variantă Omicron foarte contagioasă care să fie la fel de mortală ca Delta. Ar fi cea mai mortală variantă", a mai spus el.

Incidenţa pe şapte zile în Germania a scăzut sub 1.000 de noi infectări la 100.000 de locuitori în această săptămână, pentru prima dată din ianuarie.

Institutul Robert Koch (RKI) a raportat 876 noi infecţii la 100.000 de locuitori sâmbătă, o scădere semnificativăfaţă de media de vineri de 1.001 cazuri. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 Așa arată prostia made in Rusia...

3 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

4 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

5 Foarte interesante amănunte!