Coronavirus: Un vaccin adaptat la varianta Omicron va fi administrat în Germania din septembrie

Coronavirus: Un vaccin adaptat la varianta Omicron va fi administrat în Germania din septembrie

Un vaccin adaptat la varianta Omicron de coronavirus va începe să fie administrat în Germania din septembrie, a anunţat duminică ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, relatează dpa.

"Vom avea un vaccin care protejează împotriva variantelor Omicron - ne aşteptam acest lucru în septembrie", a declarat ministrul german pentru ziarul Bild am Sonntag.

Faptul că noi variante de coronavirus apar în continuare a făcut "mult mai dificil să ne pregătim pentru mutaţii", a mai spus Lauterbach.

"Este foarte posibil să apară o variantă Omicron foarte contagioasă care să fie la fel de mortală ca Delta. Ar fi cea mai mortală variantă", a mai spus el.

Incidenţa pe şapte zile în Germania a scăzut sub 1.000 de noi infectări la 100.000 de locuitori în această săptămână, pentru prima dată din ianuarie.

Institutul Robert Koch (RKI) a raportat 876 noi infecţii la 100.000 de locuitori sâmbătă, o scădere semnificativă faţă de media de vineri de 1.001 cazuri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...