Coronavirus: Un vaccin adaptat la varianta Omicron va fi administrat în Germania din septembrie

Coronavirus: Un vaccin adaptat la varianta Omicron va fi administrat în Germania din septembrie

Un vaccin adaptat la varianta Omicron de coronavirus va începe să fie administrat în Germania din septembrie, a anunţat duminică ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, relatează dpa.

"Vom avea un vaccin care protejează împotriva variantelor Omicron - ne aşteptam acest lucru în septembrie", a declarat ministrul german pentru ziarul Bild am Sonntag.

Faptul că noi variante de coronavirus apar în continuare a făcut "mult mai dificil să ne pregătim pentru mutaţii", a mai spus Lauterbach.

"Este foarte posibil să apară o variantă Omicron foarte contagioasă care să fie la fel de mortală ca Delta. Ar fi cea mai mortală variantă", a mai spus el.

Incidenţa pe şapte zile în Germania a scăzut sub 1.000 de noi infectări la 100.000 de locuitori în această săptămână, pentru prima dată din ianuarie.

Institutul Robert Koch (RKI) a raportat 876 noi infecţii la 100.000 de locuitori sâmbătă, o scădere semnificativă faţă de media de vineri de 1.001 cazuri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”