Coronavirus: Un vaccin experimental anti-COVID-19, produs în China, a oferit rezultate promiţătoare în teste pe oameni

Coronavirus: Un vaccin experimental anti-COVID-19, produs în China, a oferit rezultate promiţătoare în teste pe oameni

China National Biotec Group (CNBG) a anunţat marţi că vaccinul său experimental dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 a produs anticorpi într-un studiu clinic şi, ca urmare, compania chineză intenţionează să organizeze în etapa următoare o serie de teste pe grupuri mari de pacienţi umani în mai multe ţări, informează Reuters.

Deocamdată, niciun vaccin nu a fost confirmat ca fiind capabil să îi protejeze eficient pe oameni de noul coronavirus, care a ucis peste 400.000 de persoane în lume, deşi mai multe vaccinuri-candidate se află în stadii variate de dezvoltare pe plan mondial.

Vaccinul chinez, dezvoltat într-un institut de cercetare din Wuhan asociat companiei care deţine CNBG, China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), a produs o concentraţie ridicată de anticorpi în organismele tuturor oamenilor în care a fost injectat şi nu a generat reacţii adverse serioase, potrivit datelor preliminare obţinute la finalul unui studiu clinic demarat în aprilie, la care au participat 1.120 de voluntari sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani.

CNBG spune că în urma acestui succes a început să caute oportunităţi pentru a organiza în străinătate studii clinice de faza a treia - pe grupuri mari de pacienţi umani.

Mass-media chineze raportează că acest vaccin-candidat şi un alt vaccin experimental dezvoltat de aceeaşi divizie a Sinopharm au fost oferite angajaţilor chinezi din firmele de stat care călătoresc în străinătate, în contextul în care dezvoltatorii lor vor să obţină cât mai multe date şi informaţii despre eficacitatea acestor produse medicale.

China are cinci vaccinuri-candidate pentru COVID-19 ajunse deja în etapa studiilor clinice (pe pacienţi umani, n.r.), mai multe decât oricare altă ţară din lume.

Producătorul chinez Sinovac Biotech a publicat weekendul trecut, în urma unui studiu clinic, o serie de rezultate preliminare pozitive despre vaccinului său candidat, ce urmează să fie testat într-un studiu de fază 3 în Brazilia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”