Coronavirus: Un val masiv de cazuri de infectare loveşte Polinezia Franceză

Coronavirus: Un val masiv de cazuri de infectare loveşte Polinezia Franceză

Coronavirusul a ajuns în unul dintre cele mai îndepărtate colţuri ale Pământului, Polinezia Franceză din Pacificul de Sud confruntându-se de câteva săptămâni cu un val masiv de cazuri de infectare, informează agenţia DPA luni.

Pe cea mai mare şi cea mai populată insulă din Polinezia Franceză, Tahiti, unităţile de terapie intensivă sunt supraîncărcate, a relatat ziarul francez Le Monde în ediţia de luni.

Rata de incidenţă din ultimele şapte zile a noilor cazuri de infectare la 100.000 de locuitori în teritoriul francez de peste mări este în prezent de 2.800.

Până la sfârşitul lunii iulie, arhipelagul a înregistrat doar câteva cazuri pe zi, apoi numărul acestora a crescut brusc, din motive necunoscute.

Între timp, birourile au fost transformate în paturi în saloanele de spital din Tahiti. De asemenea, are loc deja o triere a pacienţilor, lucrătorii sanitari fiind nevoiţi să decidă asupra pacienţilor care urmează să primească tratament, notează DPA.

''Această triere este teribilă deoarece în Polinezia cu toţii ne cunoaştem între noi'', a declarat o asistentă care a dorit să rămână anonimă.

Autorităţile au impus măsuri stricte de izolare, cu interdicţia circulaţiei pe timp de noapte începând de vineri, valabilă iniţial pentru o perioadă de două săptămâni. Toate şcolile au fost închise.

Polinezia Franceză, cu 118 insule şi atoli, are aproximativ 280.000 de locuitori. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Qatar, țara în care pierzi 1.000 de dolari și iei banii înapoi a doua zi: Reportaj cu un caz aproape ireal

2 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

3 Ce conținea sticluța din care a băut Simona Halep la US Open, când a fost prinsă dopată

4 „M-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui”

5 Foarte interesante amănunte!