Coronavirus: Ungaria ar putea ajunge până în iunie la un procent de 70% din populaţie vaccinată împotriva COVID-19 (oficial)

Coronavirus: Ungaria ar putea ajunge până în iunie la un procent de 70% din populaţie vaccinată împotriva COVID-19 (oficial)

Ungaria ar putea ajunge până în iunie la un procent de 70% din populaţie vaccinată împotriva COVID-19, în condiţiile în care guvernul face demersuri să achiziţioneze cât mai multe vaccinuri posibil, a afirmat marţi un oficial guvernamental citat de MTI.

Atingerea acestui obiectiv i-ar asigura Ungariei una din cele mai ridicate rate de vaccinare din Uniunea Europeană, permiţându-i să ridice restricţiile şi să redeschidă economia mai devreme decât alte ţări, a declarat Pal Volner, secretar de stat în Ministerul justiţiei, în cadrul unei dezbateri parlamentare cu privire la extinderea regimului special introdus pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Folosirea vaccinurilor produse în China şi Rusia îi va permite Ungariei să vaccineze până la finele lunii mai cu 3,5 milioane de oameni mai mult decât dacă s-ar baza doar pe cele procurate prin intermediul Bruxellesului, a subliniat Volner.

Acesta a menţionat, invocând opinii ale experţilor, că restricţiile anticoronavirus mai trebuie menţinute deocamdată, dar şi-a exprimat speranţa că vor putea fi relaxate în viitorul previzibil. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

4 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

5 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!