Coronavirus: Ungaria ar putea ajunge până în iunie la un procent de 70% din populaţie vaccinată împotriva COVID-19 (oficial)

Coronavirus: Ungaria ar putea ajunge până în iunie la un procent de 70% din populaţie vaccinată împotriva COVID-19 (oficial)

Ungaria ar putea ajunge până în iunie la un procent de 70% din populaţie vaccinată împotriva COVID-19, în condiţiile în care guvernul face demersuri să achiziţioneze cât mai multe vaccinuri posibil, a afirmat marţi un oficial guvernamental citat de MTI.

Atingerea acestui obiectiv i-ar asigura Ungariei una din cele mai ridicate rate de vaccinare din Uniunea Europeană, permiţându-i să ridice restricţiile şi să redeschidă economia mai devreme decât alte ţări, a declarat Pal Volner, secretar de stat în Ministerul justiţiei, în cadrul unei dezbateri parlamentare cu privire la extinderea regimului special introdus pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Folosirea vaccinurilor produse în China şi Rusia îi va permite Ungariei să vaccineze până la finele lunii mai cu 3,5 milioane de oameni mai mult decât dacă s-ar baza doar pe cele procurate prin intermediul Bruxellesului, a subliniat Volner.

Acesta a menţionat, invocând opinii ale experţilor, că restricţiile anticoronavirus mai trebuie menţinute deocamdată, dar şi-a exprimat speranţa că vor putea fi relaxate în viitorul previzibil. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?

5 Așa o fi?