Coronavirus: Vaccinarea anti-COVID-19 începe joi în Mexic

Coronavirus: Vaccinarea anti-COVID-19 începe joi în Mexic

Guvernul Mexicului a anunţat că va demara joi vaccinările împotriva COVID-19, imunizând într-o primă etapă personalul din domeniul sanitar după sosirea primului lot de doze în această ţară care se confruntă cu o creştere a numărului de infectări, informează Reuters.

''De mâine, începem vaccinările'', a declarat preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador cu prilejul unei conferinţe de presă guvernamentale.

Imunizarea va începe la spitale din Ciudat de Mexico şi Saltillo, în nordul Mexicului, a precizat preşedintele la scurt timp după ce primele vaccinuri Pfizer au fost transportate pe calea aerului din Belgia.

În înregistrarea video a aterizării avionului cargo apar echipe care descarcă mai multe containere dintr-o aeronavă purtând sigla DHL, iar importanţi oficiali mexicani pozează în faţa încărcăturii.

Lopez Obrador a spus că va face presiuni ca vaccinul să ajungă şi în alte regiuni, oficialii depunând eforturi ca imunizarea să vizeze lucrători din aproape 1.000 de spitale care tratează pacienţi de coronavirus de pe întreg teritoriul Mexicului.

Autorităţile au plasat capitala şi două state în lockdown-uri parţiale în încercarea de a preveni transmiterea coronavirusului recomandând în acelaşi timp rezidenţilor să evite reuniunile din perioada sărbătorilor. În Mexic au fost înregistrate în total 1.338.426 de cazuri şi 119.495 de decese.

Vaccinul produs de Pfizer este primul vaccin care ajunge în Mexic.

Lotul va fi păzit de forţe armate într-un spaţiu adecvat pentru depozitarea vaccinurilor, a spus Lopez Obrador.

Persoanele vârstnice şi cele cu boli cronice vor fi următorii care vor primi vaccinul împotriva coronavirusului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”