Coronavirus: Vaccinarea este un ''act patriotic'', susţine ministrul german al Sănătăţii

Coronavirus: Vaccinarea este un ''act patriotic'', susţine ministrul german al Sănătăţii

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a făcut joi un apel de urgenţă către toţi adulţii germani să se vaccineze împotriva coronavirusului, informează DPA.

"Vaccinarea este un act patriotic", a scris pe Twitter Spahn, în contextul unor stocuri ample de vaccin şi a unei cereri în scădere.

"Nu te protejezi doar pe tine, ci şi pe noi ca societate", a adăugat oficialul german.

În unele segmente ale societăţii germane există însă o puternică rezistenţă la vaccin, în special din partea mişcării Querdenken (Gândire Laterală), care a organizat demonstraţii soldate uneori cu violenţe.

Vicepremierul Bavariei, Hubert Aiwanger, a ajuns, de asemenea, sub tirul criticilor pentru refuzul său public de a se vaccina, invocând dreptul său de a decide într-o societate liberă.

Până în prezent, peste 73% dintre germanii cu vârsta de peste 18 ani au primit cel puţin o doză de vaccin, sondajele indicând o disponibilitate generală de a se imuniza la peste 80% din acest grup din populaţie.

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), 53,6% din populaţie, sau 44,6 milioane de persoane, fusese complet vaccinată până joi.

În prezent, în Germania are loc o dezbatere cu privire la vaccinarea persoanelor sub 18 ani. Imunizarea este permisă oricărei persoane cu vârsta de peste 12 ani, însă nu a fost dată o recomandare generală.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...