Coronavirus: Vaccinul AstraZeneca a ajuns la Polul Sud

Coronavirus: Vaccinul AstraZeneca a ajuns la Polul Sud

După o călătorie extraordinară pe patru continente, un transport special de vaccinuri AstraZeneca împotriva COVID-19 a ajuns miercuri la baza britanică Rothera din Antarctica, la Polul Sud, unde se află un grup de cercetători, relatează AFP.

Transportul, care va permite vaccinarea celor 23 de persoane care îşi vor petrece iarna la bază, a plecat cu un avion militar de la baza Brize Norton (nord-vestul Londrei), trecând prin Senegal şi Insulele Falkland, înainte de ajunge, la bordul unui mic avion, la baza de cercetare britanică situată pe insula Adelaide, în peninsula Antarctică, potrivit Ministerului de Externe britanic.

Călătoria de 16.000 km a fost finalizată în mai puţin de 92 de ore, pentru a se asigura că dozele au fost păstrate la temperatura necesară de depozitare, între 2 şi 8 grade Celsius.

"Am livrat vaccinurile literalmente până la capătul lumii", a declarat Fergus Drake, şeful ONG-ului Crown Agents care a lucrat la proiect împreună cu Ministerul britanic al Apărării.

Baza Rothera găzduieşte aproximativ douăzeci de persoane în timpul iernii şi până la 100 de persoane în timpul verii australe, printre care biologi şi meteorologi, ingineri, un scafandru şi un medic.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”