Coronavirus: Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a vizitat un spital fără mască de protecţie

Coronavirus: Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a vizitat un spital fără mască de protecţie

Vicepreşedintele american, Mike Pence, a refuzat să poarte mască de protecţie în cursul vizitei la un spital, fără a ţine cont de regulile instituţiei, atrăgându-şi astfel numeroase critici în plină pandemie de coronavirus, notează AFP.

Vicepreşedintele SUA, care vizita personalul medical şi bolnavi, a fost singurul care nu a purtat mască într-o cameră plină de lume.

Potrivit regulamentului de la Mayo Clinic, un cunoscut spital din Minnesota, "toţi pacienţii, vizitatorii şi membrii personalului trebuie să poarte mască (...) pentru a se feri de transmiterea COVID-19".

Într-un comunicat, clinica a explicat că "a transmis această informaţie biroului vicepreşedintelui" republican înaintea vizitei.

Acesta din urmă a reacţionat că nu are nevoie să poarte mască din moment ce este testat regulat.

"Deoarece nu am coronavirusul, cred că a fost ocazia potrivită să mă aflu acolo, să vorbesc cu aceşti cercetători, cu minunaţii membri ai personalului medical, pentru a-i privi în faţă şi a le mulţumi", a explicat numărul doi al executivului american.

"Sunt testat regulat la coronavirus, ca toate persoanele din anturajul meu", a precizat Mike Pence.

În Statele Unite, Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) recomandă acoperirea feţei în spaţiile publice unde este dificil de respectat distanţarea socială, ca farmacii şi supermarketuri.

Numeroase persoane atinse de coronavirus sunt asimptomatice şi riscă să îl transmită celor care se află în apropierea lor atunci când vorbesc sau respiră, chiar fără să ştie acest lucru.

Mike Pence este coordonatorul celulei de criză anticoronavirus de la Casa Albă.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

3 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

4 Ucrainencele au strâns 700.000 de dolari pentru armată vânzând fotografii erotice

5 Unul dintre marii aliaţi ai SUA a reziliat un contract de achiziţie pentru elicoptere militare ruseşti în valoare de 228 de milioane de euro