Coronavirus: Viktor Orban anunţă lansarea unei noi consultări populare

Coronavirus: Viktor Orban anunţă lansarea unei noi consultări populare

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat vineri lansarea de către guvernul său a unei consultări populare cu privire la o gamă largă de chestiuni legate de noul coronavirus şi la măsurile de relansare a economiei, transmite MTI.

Anunţul a fost făcut de şeful executivului ungar în intervenţia lui săptămânală la Radio Kossuth.

Studiul este intitulat 'Consultare Naţională', iar chestionarele vor fi trimise prin poştă către toate locuinţele din Ungaria.

O întrebare din chestionar se referă la miliardarul George Soros şi la ''planul'' său de a emite obligaţiuni perpetue care, potrivit lui Viktor Orban, ar conduce la o ''sclavie impusă de datorii''.

Ungaria a raportat vineri dimineaţă 3.841 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, dintre care 517 de cazuri mortale. Până în prezent 2.024 pacienţi spitalizaţi cu COVID-19 s-au vindecat, iar în spitalele ungare se mai află internaţi 384 de pacienţi cu noul coronavirus.

Cele mai multe cazuri de COVID-19 se înregistrează în Budapesta (1.829), urmată de judeţele Pesta (547) şi Fejer (370), iar cele mai puţine în judeţul Bekes (11). Ungaria, ţară o populaţie de aproximativ 9,78 milioane de locuitori, a efectuat până acum 180.152 de teste.

Guvernul de la Budapesta a anunţat că obiectivul actual este reluarea treptată a vieţii normale şi a făcut apel la cetăţeni să respecte măsurile de igienă şi de distanţare fizică recomandate de autorităţile medicale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 „Sunt foarte mulți idioți, eu i-aș aresta. Din cauza lor am ajuns să moară pe zi în România câți mor în toată …

5 Îngrijorare în Anglia după apariția „mâncătoarei de carne”, o infecție care se transmite sexual şi care cauzea…