Coronavirus: Vizita de stat a împăratului Naruhito în Regatul Unit se amână

Coronavirus: Vizita de stat a împăratului Naruhito în Regatul Unit se amână

Vizita de stat în Regatul Unit a împăratului Japoniei, prevăzută în această primăvară, a fost amânată din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat joi Palatul Buckingham printr-un comunicat preluat de AFP.

Împăratul Naruhito urma să fie însoţit de soţia sa, împărăteasa Masako. Ar fi fost primul eveniment de acest nivel după Brexit - retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, la sfârşitul lui ianuarie.

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 93 de ani, şi-a amânat mai multe angajamente publice prevăzute pentru următoarele săptămâni şi se va retrage de joi la castelul Windsor, la circa 40 de km de Londra.

"După consultări cu guvernul său şi cu guvernul Japoniei, Majestatea Sa regina a fost de acord că, în circumstanţele actuale, vizita de stat prevăzută de împărat şi împărăteasă în primăvara lui 2020 ar trebui amânată", arată comunicatul din partea suveranei britanice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria