Coronavirus/ Botoşani: Numărul persoanelor aflate în izolare a crescut cu aproximativ 45% comparativ cu cel înregistrat miercuri

Coronavirus/ Botoşani: Numărul persoanelor aflate în izolare a crescut cu aproximativ 45% comparativ cu cel înregistrat miercuri

Numărul persoanelor din judeţul Botoşani care s-au întors din străinătate şi care se află în izolare la domiciliu, ca urmare a epidemiei de coronavirus, a crescut, joi dimineaţa, cu aproximativ 45% faţă de ziua precedentă, a declarat, într-o conferinţă de presă, prefectul Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, joi dimineaţa se aflau în izolare 498 de persoane, în condiţiile în care, cu o zi în urmă, aceeaşi măsură era luată faţă de doar 348 de cetăţeni din judeţul Botoşani.

Nechifor susţine că această creştere este generată de valul de cetăţeni români care au revenit în ţară după ce autorităţile din Ungaria au deschis culoarul de tranzit spre România.

"Numărul va creşte exponenţial pentru că vor reveni acasă cei care au stat la graniţe, iar acum li s-a dat drumul să vină în ţară", a afirmat prefectul de Botoşani.

Nechifor a adăugat că alte 68 de persoane se află în carantină. AGERPRES/(A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Irina Poenaru, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /