Coronavirus/ INSP: Până la 12 septembrie - 1.157 de cazuri cu varianta Delta

Coronavirus/ INSP: Până la 12 septembrie - 1.157 de cazuri cu varianta Delta

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, până la data de 12 septembrie, au fost confirmate 2.913 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare.

Conform INSP, este vorba despre 1.722 de cazuri cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma şi 1.157 cu varianta Delta. Din săptămâna 6 - 12 septembrie 2021, varianta Alpha nu mai reprezintă VOC, precizează INSP. Motivele pentru care ECDC a luat această decizie sunt reducerea drastică a circulaţiei acestei variante în EU/EEA după emergenţa variantei Delta, precum şi faptul că există puţine evidenţe ale impactului variantei Alpha asupra imunităţii induse de vaccin.

Până la data de 12 septembrie au fost raportate la INSP - CNSCBT un număr de 3.516 secvenţieri, cele şapte laboratoare care au raportat aceste rezultate fiind: Institutul 'Cantacuzino', Institutul "Matei Balş", MedLife, Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava, Institutul de Virusologie "Ştefan S. Nicolau", CRGM al SCJU Craiova şi "Pro Vitam" Sfântu Gheorghe.

Astfel, până la data de 12 septembrie, rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 83%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria