Coronavirus/ MApN: Aproape 1.200 de militari au acţionat pentru sprijinul autorităţilor, în ultimele 24 de ore

Coronavirus/ MApN: Aproape 1.200 de militari au acţionat pentru sprijinul autorităţilor, în ultimele 24 de ore

Aproximativ 1.200 de militari şi 366 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în ultimele 24 de ore, în 164 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurarea fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, patrulare în comun cu forţele MAI, transport echipamente medicale şi alte materiale, instalare corturi pentru triaj epidemiologic şi transport persoane.

"De la începutul aplicării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, MApN a sprijinit autorităţile centrale şi locale printr-un număr de 350 misiuni, la care au participat 2.537 militari şi 746 mijloace tehnice", se precizează pe site-ul Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ, coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne. MApN are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări, aminteşte sursa citată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN

5 Să nu întrebați cine este prostul din poza asta...