Coronavirus/ Precizări ASSMB: 296 pacienţi - internaţi la Spitalul 'Victor Babeş'; 82 - la Spitalul Colentina

Coronavirus/ Precizări ASSMB: 296 pacienţi - internaţi la Spitalul 'Victor Babeş'; 82 - la Spitalul Colentina

La Spitalul "Victor Babeş" sunt internaţi 296 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, iar la Spitalul Colentina sunt în prezent 82 de pacienţi testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, a anunţat, luni, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Potrivit ASSMB, luni, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", care dispune de 420 de paturi, sunt internate 296 persoane, dintre care patru se află la Terapie Intensivă (ATI).

De la declanşarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.289 persoane, din Bucureşti şi din ţară - din care 1.727 confirmate cu COVID-19.

"Din cei 1.445 de bolnavi externaţi până la această dată din Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale 'Dr. Victor Babeş', 743 sunt din Bucureşti, restul de 702 fiind pacienţi cu domiciliul în alte localităţi din ţară. Numărul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale 'Dr. Victor Babeş' este de 1.394, cel mai mare număr de pacienţi vindecaţi dintre toate spitalele COVID din România", precizează sursa citată.

La Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 82 de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 11 se află la Terapie Intensivă (ATI), iar 25 sunt pacienţi asimptomatici, care aşteaptă negativarea testelor în spital, fără a primi un tratament specific.

"În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internaţi 554 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 273 din Bucureşti-Ilfov şi 281 din celelalte judeţe ale ţării. Din totalul de 867 paturi de care dispune spitalul, există aviz de funcţionare pentru 445", susţine ASSMB.

ASSMB menţionează că Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, nu are în structura sa o secţie de boli infecţioase.

La Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila", spital suport COVID, situaţia este neschimbată faţă de raportarea precedentă. Unitatea sanitară, care a preluat până acum toate cazurile de pacienţi infectaţi care necesitau dializă, a avut internate, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, 50 de persoane confirmate cu COVID-19.

"În concluzie, numărul total de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, internaţi în aceste trei spitale de elită ale Primăriei Capitalei, a fost, de la începutul pandemiei, de 2.331. Din datele oficiale ale INSP reiese că, în Bucureşti, până la această dată, a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.700 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19", precizează ASSMB. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

4 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!