Coronavirus/ Sălaj: Dosare penale pentru fals în declaraţii în cazul unor cetăţeni reîntorşi din Italia

Nouă cetăţeni din Sălaj, reîntorşi recent din Italia, s-au ales cu dosare penale pentru fals în declaraţii, după ce le-au declarat autorităţilor că vin din alte ţări.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei, un bărbat din Sălaj a declarat, în 25 martie, cu ocazia intrării în România pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, faptul că se întoarce în România din Slovenia, deşi acesta lucra în Italia.

De asemenea, alţi şapte bărbaţi, din Derşida, reveniţi în ţară în 27 martie, din provincia Padova, Italia, au declarat în fals la punctul de trecere a frontierei Borş că s-au întors din Olanda pentru a nu fi duşi în carantină şi pentru a fi doar izolaţi la domiciliu. În 28 şi 29 martie, cele şapte persoane au fost duse în carantină, împreună cu încă opt membri ai familiilor acestora.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în 26 martie, un cetăţean s-a deplasat la o bancă, unde a dat o declaraţie pe propria răspundere, precizând că nu s-a întors de curând din străinătate, însă în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că el se întorsese în România din Italia, regiunea Padova.

În toate aceste cauze s-a început urmărirea penală "in rem" pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

3 De râs... Ce meme-uri au apărut deja

4 Tovarășul Yau Mu Ye

5 Alexandra Cadanțu / „Am văzut-o dezbrăcată pe Serena în vestiar. O săptămână am fost șocată!”

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul