Coronavirus/Arafat: Pacientul de la Spitalul ''Dimitrie Gerota'' nu venea dintr-o zonă de risc

Coronavirus/Arafat: Pacientul de la Spitalul ''Dimitrie Gerota'' nu venea dintr-o zonă de risc

Pacientul de la Spitalul ''Dimitrie Gerota'' din Capitală nu venea dintr-o zonă de risc, respectiv dintr-o ţară afectată de virusul COVID-19, a declarat, marţi, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

"Persoana a venit din altă ţară decât Italia. Ştim că a venit din Israel, nu este un secret, care este o ţară mai puţin afectată. Ancheta epidemiologică va stabili ce s-a întâmplat. Acesta este motivul pentru care colegii de la Gerota l-au luat ca şi caz total în afara definiţiei de caz, pentru că definiţia de caz este să vii dintr-o zonă serios afectată (...) şi Israel nu este printre aceste ţări. Dar acum trebuie să se stabilească dacă a fost posibilă infecţia de acolo, că sunt câteva cazuri, poate în avion, poate în altă parte, ancheta epidemiologică va stabili. Medicii nu au suspicionat acest lucru, nefiind sub definiţia de caz, că altfel însemna să testezi absolut fiecare caz. Deci, la un moment dat, după discuţii cu un coleg de la Spitalul "Matei Balş", dar aceste informaţii trebuie verificate, am înţeles că s-a făcut iniţial un test de gripă negativ şi atunci cineva a recomandat să facă şi testul COVID şi atunci s-a făcut", a declarat Arafat la Parlament.

Ela adăugat că spitalul a fost închis şi a început o anchetă epidemiologică efectuată de specialişti de la MAI.

"Se stabilesc contacţii care sunt în risc şi contacţii respectivi sunt testaţi şi, bineînţeles, după asta intră în autoizolare", a adăugat secretarul de stat în MAI.

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a anunţat, marţi, că Poliţia a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comunicare sau răspândire prin orice mijloace de date şi informaţii false în cazul bărbatului de la Spitalul "Dimitrie Gerota" din Capitală, depistat pozitiv cu noul coronavirus. AGERPRES/(A-autor: Cătălina Matei, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …