Coronavirus/Columbia: Un ministru şi alţi responsabili, bănuiţi de corupţie legată de coronavirus

Coronavirus/Columbia: Un ministru şi alţi responsabili, bănuiţi de corupţie legată de coronavirus

Autorităţile de la Bogota au lansat anchete judiciare împotriva ministrului agriculturii şi a mai multor guvernatori şi funcţionari bănuiţi de fapte de corupţie în gestionarea fondurilor destinate combaterii pandemiei de Covid-19, a anunţat vineri parchetul columbian, transmite AFP.

Cei vizaţi sunt Rodolfo Enrique Zea, ministrul agriculturii, precum şi patru guvernatori din regiunile Arauca (nord-est), Magdalena (nord), Vichada (est) şi San Andres (nord-est) şi 41 de funcţionari municipali, precizează un comunicat al parchetului.

Aceştia sunt bănuiţi de "nereguli în acordarea contractelor în timpul urgenţei sanitare", se menţionează în comunicat, care mai adaugă că vor fi "verificate 31.938 de contracte încheiate" în această perioadă.

De la declararea stării de urgenţă în Columbia din cauza pandemiei, la 17 martie, guvernul de la Bogota a luat şi o serie de măsuri economice pentru a asigura resurse, izolarea urmând să fie menţinută, potrivit ultimelor decizii, până pe 11 mai.

Preşedintele Ivan Duque a avertizat recent că funcţionarii vinovaţi de corupţie vor suporta "toate rigorile legii". "Cel care fură un ajutor destinat înfruntării pandemiei se pune în poziţia unui bandit de cea mai joasă speţă", a declarat şeful statului pe postul de radio Atlantic.

Bilanţul oficial al contaminărilor în Columbia este de aproape 5000 de cazuri, cu 225 de decese.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…