Coronavirus/Columbia: Un ministru şi alţi responsabili, bănuiţi de corupţie legată de coronavirus

Coronavirus/Columbia: Un ministru şi alţi responsabili, bănuiţi de corupţie legată de coronavirus

Autorităţile de la Bogota au lansat anchete judiciare împotriva ministrului agriculturii şi a mai multor guvernatori şi funcţionari bănuiţi de fapte de corupţie în gestionarea fondurilor destinate combaterii pandemiei de Covid-19, a anunţat vineri parchetul columbian, transmite AFP.

Cei vizaţi sunt Rodolfo Enrique Zea, ministrul agriculturii, precum şi patru guvernatori din regiunile Arauca (nord-est), Magdalena (nord), Vichada (est) şi San Andres (nord-est) şi 41 de funcţionari municipali, precizează un comunicat al parchetului.

Aceştia sunt bănuiţi de "nereguli în acordarea contractelor în timpul urgenţei sanitare", se menţionează în comunicat, care mai adaugă că vor fi "verificate 31.938 de contracte încheiate" în această perioadă.

De la declararea stării de urgenţă în Columbia din cauza pandemiei, la 17 martie, guvernul de la Bogota a luat şi o serie de măsuri economice pentru a asigura resurse, izolarea urmând să fie menţinută, potrivit ultimelor decizii, până pe 11 mai.

Preşedintele Ivan Duque a avertizat recent că funcţionarii vinovaţi de corupţie vor suporta "toate rigorile legii". "Cel care fură un ajutor destinat înfruntării pandemiei se pune în poziţia unui bandit de cea mai joasă speţă", a declarat şeful statului pe postul de radio Atlantic.

Bilanţul oficial al contaminărilor în Columbia este de aproape 5000 de cazuri, cu 225 de decese.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 Ucraina a umblat la „cutia cu maimuțe” pentru atacul din Crimeea? În cazul ăsta, Rusia s-ar confrunta cu probleme enorme

5 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...