Coronavirus/Costache, despre vaccinarea bucureştenilor: Nu cunoşteam numărul, ştiam că este un eşantion foarte mare

Coronavirus/Costache, despre vaccinarea bucureştenilor: Nu cunoşteam numărul, ştiam că este un eşantion foarte mare

Fostul ministru al sănătăţii Victor Costache a precizat că, în momentul în care a afirmat că urmează să fie testaţi pentru COVID-19 toţi bucureştenii, validase un proiect de creştere a capacităţii de testare, însă nu ştia cât de mare va fi eşantionul reprezentativ.

"Cu câteva ore înainte mă întâlnisem cu domnul profesor Străinu-Cercel şi validasem împreună un proiect de a testa un eşantion foarte mare, reprezentativ pentru întreaga populaţie a Bucureştiului. Este ca la un sondaj de opinie care se face, de exemplu, în domeniul politic - se ia un eşantion care reprezintă întreaga populaţie a României. Acest proiect ia un număr de 10.000 de persoane, un număr foarte mare de persoane, reprezentativ pentru întreaga populaţie a Bucureştiului, care va fi testată", a declarat vineri Victor Costache la Digi24.

Întrebat dacă ştia despre numărul de persoane care urmau a fi testate în Capitală, Costache a răspuns: "Era o zi foarte aglomerată, mie mi-a prezentat proiectul pe scurt şi încă se mai lucrează la proiect.(...) În acel moment nu ştiam, validasem proiectul ca un proiect foarte bun de creştere a capacităţii de testare. Nu ştiam cât de mare este eşantionul reprezentativ, ştiam că este un eşantion reprezentativ foarte, foarte mare, şi este dacă ne uităm la numărul de teste care s-au realizat în acest moment - 10.000 de persoane înseamnă foarte mult, dar sunt convins că poate fi realizat".

Costache a precizat că va rămâne în Bucureşti şi va consilia în continuare echipa Ministerului Sănătăţii.

"Miniştrii demisionează într-un anumit fel, fac parte dintr-o echipă şi atunci când vine momentul, vine şi demisia. Este important de înţeles că sunt în primul rând medic, am depus jurământul şi niciodată nu abandonez, nu am abandonat un proiect în timpul proiectului. Voi rămâne în linia întâi în această criză, deci nu abandonez această criză, (...) voi consilia echipa Ministerului Sănătăţii de câte ori a fi nevoie. M-am pus la dispoziţia lor şi voi rămâne în Bucureşti atât cât sunt solicitat să rămân", a spus fostul ministru al Sănătăţii.

Victor Costache a declarat miercuri că doreşte implementarea unui program de testare ''inovativ'' de tipul celui din Coreea de Sud în care să fie testaţi pentru noul tip de coronavirus toţi cetăţenii din Bucureşti prin metoda door-to-door.

"Astăzi am semnat un protocol împreună cu domnul Streinu Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ de tipul celui din Coreea de Sud, dorim să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti cu echipe mobile de testare door-to-door", afirma medicul la Adevărul Live.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea lui Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…