Coronavirus/DGPMB: 122 de sancţiuni contravenţionale de aproximativ 250.000 de lei pentru încălcări ale normelor legale

Coronavirus/DGPMB: 122 de sancţiuni contravenţionale de aproximativ 250.000 de lei pentru încălcări ale normelor legale

Poliţiştii au aplicat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 122 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 250.000 de lei unor societăţi comerciale din Bucureşti pentru încălcări ale normelor legale în vigoare privind combaterea efectelor epidemiei de COVID-19.

Potrivit Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), efective ale acestei structuri, poliţişti ai Poliţiei Locale Bucureşti, jandarmi, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, ai Ministerului Sănătăţii şi ai Ministerului Muncii au desfăşurat o acţiune în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum şi pentru respectarea altor acte normative în vigoare.

"În urma acţiunii ce a vizat 155 de societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, echipele mixte de control au aplicat 122 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 250.000 de lei. Dintre acestea, 47 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală", arată DGPMB, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării 40 kg de materie primă de origine animală şi nonanimală şi s-a dispus oprirea temporară a activităţii de prestări servicii în bucătăria uneia dintre societăţile comerciale verificate.

În cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii Capitalei au acţionat şi în pieţe, fiind purtate discuţii cu cetăţenii, prin care li s-a adus la cunoştinţă faptul că purtarea măştii este obligatorie în spaţiile închise, dar şi în locurile aglomerate pentru preîntâmpinarea răspândirii virusului.

DGPMB precizează că acţiunea se circumscrie activităţilor dispuse de Ministerul Afacerilor Interne şi Poliţia Română pentru asigurarea unui climat de linişte publică, protecţia cetăţeanului faţă de practicile comerciale ilicite şi însănătoşirea mediului de afaceri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…