Coronavirus/Filipine: Membri ai gărzii preşedintelui Duterte, vaccinaţi cu un produs chinez neautorizat

Coronavirus/Filipine: Membri ai gărzii preşedintelui Duterte, vaccinaţi cu un produs chinez neautorizat

Membri ai echipei de securitate a preşedintelui filipinez Rodrigo Duterte au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 cu un produs chinezesc care nu a fost încă autorizat, au anunţat luni autorităţile acestei ţări, informează AFP.

Filipinezii sunt în discuţii cu diverşi producători de vaccinuri - americani, britanici şi chinezi - pentru a obţine 60 de milioane de doze şi a demara campania de vaccinare începând cu al doilea trimestru al lui 2021. Însă deocamdată niciuna dintre aceste soluţii nu au fost aprobate de autoritatea pentru medicamente din Filipine, ţară cu 110 milioane de locuitori.

Grupul pentru Securitate Prezidenţială, însărcinat cu protecţia preşedintelui Duterte, a anunţat că unii dintre membrii săi care se ocupă cu paza apropiată a preşedintelui au fost deja vaccinaţi, ceea ce face ca ei să fii primii din Filipine cărora li s-a inoculat un vaccin anti-COVID-19.

Şeful unităţii, generalul Jesus Durante, a declarat că în ceea ce-l priveşte pe preşedintele filipinez Rodrigo Duterte, acesta aşteaptă "vaccinul perfect sau potrivit" care să-i fie inoculat.

Pentru membrii gărzii apropiate a lui Duterte a fost folosit vaccinul chinez al companiei Sinopharm, a precizat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Harry Roque, fără a explica însă cum au fost obţinute dozele şi câte astfel de doze au fost primite.

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte şi-a exprimat deja încrederea în vaccinurile chinezesc şi rusesc.

Utilizarea unui vaccin neautorizat nu oferă "nicio garanţie privind securitatea, calitatea şi eficacitatea vaccinului", a subliniat cu toate acestea luni, într-un comunicat, agenţia filipineză pentru medicamente.

"Nu este interzis să te vaccinezi cu un vaccin neînregistrat", s-a apărat Preşedinţia, afirmând că a vrut să transmită un mesaj de speranţă pentru filipinezi, a căror ţară a fost puternic lovită de pandemie.

Peste 470.000 de contaminări au fost înregistrate de la începutul pandemiei în Filipine şi autorităţile atenţionează în legătură cu o resurgenţă a cazurilor după sărbătorile de iarnă.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?